Wykonanie
            Czas przygotowania : ok 45 minSkładniki (na 2 porcje):- 250g 
mielonego mięsa wieprzowego- 100g świeżych 
grzybów (ew. 
pieczarki)- 1 duża 
cebula- 
makaron muszelki- 
mozzarella- łyżeczka 
mąki ziemniaczanej- 
sól, 
pieprz, 
imbir, 
gałka muszkatołowa, 
pieprz cayenne, 
tymianek (inne 
przyprawy wg upodobań)- 
oregano1. Na patelni rozgrzej 
olej, dodaj 
przyprawy, smaż przez chwilę. Dodaj posiekaną 
cebulę i pokrojone 
grzyby.

2. Smaż całość przez chwilę, dodaj 
mięso. Całość smaż aż 
mięso będzie ładnie zarumienione.

3. Dolej 
wody i dodaj 
mąkę ziemniaczaną, aby całość zagęścić.4. 
Makaron podgotuj - nie zbyt długo, by muszelki nie stały się zbyt miękkie.5. Ułóż muszelki w brytfance do pieczenia i napełnij je 
mięsem z 
grzybami.6. Na wierzchu muszelek ułóż plasterki 
mozzarelli, całość posyp 
oregano.7. Zapiecz ok 5-10 min, aż 
ser stopnieje.

Smacznego!

OCENA : Jest to mój własny pomysł, stąd opis może być nie do końca zrozumiały.Szczerze 
powiem, że bałam się sama kombinować w kuchni, ale dostałam od mamusi świeże 
grzyby i postanowiłam coś z nimi zrobić. Wyszło całkiem ciekawie, M był zachwycony - po pierwsze że było dobre, po drugie że sama coś wymyślam. Cieszył się że próbuję sama gotować.Wyszły mi zbyt miękkie muszelki dlatego nie było tak jak chciałam - by każda muszelka byłą osobno. Żeby wyszło tak jak zamierzałam, bardzo ważne jest by ich zbyt długo nie gotować.Czy powtórzę? Na pewno.