Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina z kością 200 gramów
włoszczyzna 0,5 sztuk
woda 1,5 litrów
koperek 2 pęczek
sok z cytryny 0,5 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
cukier 1 szczypta
sól według uznaniaWykonanie:Z
cielęciny, oczyszczonej
włoszczyzny oraz
wody ugotować rosół i przecedzić. do rosołu dodać opłukany, osaczony, posiekany
koperek i zagotować. Doprawić do smaku
sola,
cukrem oraz
sokiem wyciśniętym z połówki
cytryny. Na koniec dodać
śmietanę i wymieszać. Podawać zupę z
ryżem lub
groszkiem ptysiowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: