ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocielęcina z kością 200 gramówwłoszczyzna 0,5 sztukwoda 1,5 litrówkoperek 2 pęczeksok z cytryny 0,5 sztukśmietana 0,5 szklanekcukier 1 szczyptasól według uznaniaWykonanie:Z cielęciny, oczyszczonej włoszczyzny oraz wody ugotować rosół i przecedzić. do rosołu dodać opłukany, osaczony, posiekany koperek i zagotować. Doprawić do smaku sola, cukrem oraz sokiem wyciśniętym z połówki cytryny. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać. Podawać zupę z ryżem lub groszkiem ptysiowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: