ßßß Cookit - przepis na Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cielęcina z kością 200 gramów
włoszczyzna 0,5 sztuk
woda 1,5 litrów
koperek 2 pęczek
sok z cytryny 0,5 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
cukier 1 szczypta
sól według uznania
Wykonanie:
Z cielęciny, oczyszczonej włoszczyzny oraz wody ugotować rosół i przecedzić. do rosołu dodać opłukany, osaczony, posiekany koperek i zagotować. Doprawić do smaku sola, cukrem oraz sokiem wyciśniętym z połówki cytryny. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać. Podawać zupę z ryżem lub groszkiem ptysiowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11952/Zupa-koperkowa