ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocielęcina z kością 200 gramówwłoszczyzna 0,5 pęczekwoda 1.5 litrówkoperek 2 pęczeksok z cytryny 0,5 sztukśmietana 0,5 szklanekcukier 1 szczyptasól według uznaniaWykonanie:Ugotować rosół z mięsa, wody oraz włoszczyzny i przecedzić. Dodać do rosołu drobno posiekany koperek i zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny. Na koniec wymieszać ze śmietaną. Zupę podawać z groszkiem ptysiowym lub ryżem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: