ßßß Cookit - przepis na Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cielęcina z kością 200 gramów
włoszczyzna 0,5 pęczek
woda 1.5 litrów
koperek 2 pęczek
sok z cytryny 0,5 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
cukier 1 szczypta
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotować rosół z mięsa, wody oraz włoszczyzny i przecedzić. Dodać do rosołu drobno posiekany koperek i zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny. Na koniec wymieszać ze śmietaną. Zupę podawać z groszkiem ptysiowym lub ryżem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11150/Zupa-koperkowa