Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina z kością 200 gramów
włoszczyzna 0,5 pęczek
woda 1.5 litrów
koperek 2 pęczek
sok z cytryny 0,5 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
cukier 1 szczypta
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować rosół z
mięsa,
wody oraz
włoszczyzny i przecedzić. Dodać do rosołu drobno posiekany
koperek i zagotować. Doprawić do smaku
solą,
cukrem oraz
sokiem z cytryny. Na koniec wymieszać ze
śmietaną. Zupę podawać z
groszkiem ptysiowym lub
ryżem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: