Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina z kością 250 gramów
włoszczyzna 0,5 pęczek
woda 1,5 litrów
selery 2 szklanek
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
śmietana 1 szklanek
cukier 1 szczypta
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
wywar z
mięsa i
włoszczyzny. Usunąć warzywa, a
mięso obrać z kości i razem ze szklanka
wywaru zmiksować, a
potem przetrzeć przez sito. Oczyszczone
selery zetrzeć na tarce, skropić
sokiem z cytryny i dusić z
masłem, dodając 1/4 szklanki czystego rosołu.
Mięso i
seler wymieszać z
wywarem. Doprawić
sola oraz
cukrem, zaprawić
żółtkami rozkłóconymi ze
śmietaną i podgrzać. Podawać z grzankami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: