ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocielęcina z kością 250 gramówwłoszczyzna 0,5 pęczekwoda 1,5 litrówselery 2 szklaneksok z cytryny 1 łyżek deserowychmasło 1 łyżek stołowychżółtka 2 sztukśmietana 1 szklanekcukier 1 szczyptasól według uznaniaWykonanie:Ugotować wywar z mięsa i włoszczyzny. Usunąć warzywa, a mięso obrać z kości i razem ze szklanka wywaru zmiksować, a potem przetrzeć przez sito. Oczyszczone selery zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny i dusić z masłem, dodając 1/4 szklanki czystego rosołu. Mięso i seler wymieszać z wywarem. Doprawić sola oraz cukrem, zaprawić żółtkami rozkłóconymi ze śmietaną i podgrzać. Podawać z grzankami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: