ßßß Cookit - przepis na Krem z selerów

Krem z selerów

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cielęcina z kością 250 gramów
włoszczyzna 0,5 pęczek
woda 1,5 litrów
selery 2 szklanek
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
śmietana 1 szklanek
cukier 1 szczypta
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotować wywar z mięsa i włoszczyzny. Usunąć warzywa, a mięso obrać z kości i razem ze szklanka wywaru zmiksować, a potem przetrzeć przez sito. Oczyszczone selery zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny i dusić z masłem, dodając 1/4 szklanki czystego rosołu. Mięso i seler wymieszać z wywarem. Doprawić sola oraz cukrem, zaprawić żółtkami rozkłóconymi ze śmietaną i podgrzać. Podawać z grzankami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11158/Krem-z-selerow