ßßß Cookit - przepis na Zupa cytrynowa II

Zupa cytrynowa II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cielęcina z kością 300 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
kasza jęczmienna 60 gramów
masło 20 gramów
natka pietruszki według uznania
żółtka 2 sztuk
śmietana 1 szklanek
cytryna 1 sztuk
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną włoszczyznę, umyte mięso oraz oczyszczoną cebulę włożyć do garnka z 1 litrem wody, posolić i ugotować rosół. Oddzielnie ugotować kaszę w 1,5 szklanki wody z dodatkiem masła. Gdy kasza będzie miękka, dodać resztę rosołu, wymieszać i połączyć z resztą zupy. Posolić do smaku, wrzucić posiekana natkę, wlać sok z 1 cytryny i doprowadzić do wrzenia. Zaprawić żółtkami wymieszanymi ze śmietaną. Podawać z cienkimi plasterkami wyszorowanej, sparzonej cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11960/Zupa-cytrynowa-II