ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocielęcina z kością 300 gramówwłoszczyzna 1 sztukcebula 1 sztuksok z cytryny 1 sztukkasza jęczmienna 60 gramówmasło 20 gramównatka pietruszki według uznaniażółtka 2 sztukśmietana 1 szklanekcytryna 1 sztuksól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną włoszczyznę, umyte mięso oraz oczyszczoną cebulę włożyć do garnka z 1 litrem wody, posolić i ugotować rosół. Oddzielnie ugotować kaszę w 1,5 szklanki wody z dodatkiem masła. Gdy kasza będzie miękka, dodać resztę rosołu, wymieszać i połączyć z resztą zupy. Posolić do smaku, wrzucić posiekana natkę, wlać sok z 1 cytryny i doprowadzić do wrzenia. Zaprawić żółtkami wymieszanymi ze śmietaną. Podawać z cienkimi plasterkami wyszorowanej, sparzonej cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: