Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina z kością 300 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
kasza jęczmienna 60 gramów
masło 20 gramów
natka pietruszki według uznania
żółtka 2 sztuk
śmietana 1 szklanek
cytryna 1 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
włoszczyznę, umyte
mięso oraz oczyszczoną
cebulę włożyć do garnka z 1 litrem
wody, posolić i ugotować rosół. Oddzielnie ugotować
kaszę w 1,5 szklanki
wody z dodatkiem
masła. Gdy
kasza będzie miękka, dodać resztę rosołu, wymieszać i połączyć z resztą zupy. Posolić do smaku, wrzucić posiekana
natkę, wlać sok z 1
cytryny i doprowadzić do wrzenia. Zaprawić
żółtkami wymieszanymi ze
śmietaną. Podawać z cienkimi plasterkami wyszorowanej, sparzonej
cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: