Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlety cielęce 4 sztuk
śmietana 125 mililitrów
cytryna 1 sztuk
estragon 1 łyżek deserowych
masło 75 gramów
sól według uznaniatłuszcz według uznaniaWykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Posolić po usmażeniu. Odstawić w ciepłe miejsce.
Masło rozpuścić na patelni, dodać
śmietanę,
sok z cytryny i pokrojony drobno
estragon. Gotować mieszając, aż sos się zrumieni. Kotlety wyłożyć na talerze, polać sosem, posypać resztą
estragonu. Podawać z
ziemniakami z
wody i surówką.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: