Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
piersi kurczaka 4 sztuk
pieczarki 400 gramów
pory 2 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
estragon 2 łyżek deserowych
śmietana 0,75 szklanek
wino białe wytrawne 0,75 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osączone i pokrojone na kawałki
mięso oprószyć
solą oraz
pieprzem i podsmażyć na
maśle, dodać oczyszczone, pokrojone na plasterki
pieczarki, oczyszczone, pokrojone w krążki
pory oraz
estragon. Dusić 8 minut na średnim ogniu, wlać
śmietanę oraz
wino i wymieszać. Podgrzewać jeszcze 2 minuty pod przykryciem na małym ogniu. Zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze 2 minuty, aż
pieczarki i
pory będą miękkie, a sos zgęstnieje. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: