ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopiersi kurczaka 4 sztukpieczarki 400 gramówpory 2 sztukmasło 3 łyżek stołowychestragon 2 łyżek deserowychśmietana 0,75 szklanekwino białe wytrawne 0,75 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osączone i pokrojone na kawałki mięso oprószyć solą oraz pieprzem i podsmażyć na maśle, dodać oczyszczone, pokrojone na plasterki pieczarki, oczyszczone, pokrojone w krążki pory oraz estragon. Dusić 8 minut na średnim ogniu, wlać śmietanę oraz wino i wymieszać. Podgrzewać jeszcze 2 minuty pod przykryciem na małym ogniu. Zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze 2 minuty, aż pieczarki i pory będą miękkie, a sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: