Wykonanie
Ragout z
pieczarkami i
filetem z kurczaka, to gęsty sos z
pieczarkami i
mięsem- wg mnie szybki drobiowy gulasz :). Bardzo nam smakował, podałam go z
ziemniakami.
Składniki:400 g
piersi z kurczaka,250 g
pieczarek,2 łyżki
maki,25 g
masła,200 ml
śmietany,2 łyżeczki
suszonego estragonu,
sól,
pieprz do smaku,
Piersi z kurczaka umyj, osusz a następnie pokrój w dużą kostkę. Posyp
kurczaka solą,
pieprzem oraz
mąką.Na patelni rozgrzej
masło i smaż
kurczaka, aż się zrumieni.
Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki- dodaj do
kurczaka i smaż chwilę. Do
mięsa dodaj
śmietanę,
suszony estragon i chwilkę gotuj.Dopraw
solą i
pieprzem, podaj z gotowanymi
ziemniakami.Smacznego :)