ßßß Cookit - przepis na Paszteciki królowej

Paszteciki królowej

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wywar 1.5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
jajko 1 sztuk
pieczarka 350 gramów
mąka 4 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
wino białe wytrawne 0.5 szklanek
pierś z kurczaka 100 gramów
prawdziwek 100 gramów
ciasto francuskie 2 sztuk
Wykonanie:
Ciasto rozmrozić i rozwałkować. Foremką o średnicy 8-10 cm wyciąć krążki. Na krążkach znaczyć mniejsze krążki (6-8 cm.) Posmarować białkiem i piec 15 minut w temp. 250 stopni. Mięso i grzyby ugotować w wywarze. Wyjąć pokroić i zalać winem. Ćwiartki pieczarek udusić na łyżce masła. Z reszty masła i mąki przyrządzić zasmażkę, rozprowadzić wywarem z gotowania mięsa.
Dodać śmietanę, żółtko, mięso kurczaka, grzyby sól i pieprz.
Z upieczonych krążków wyjąć odznaczone mniejsze kręgi. W otwory nałożyć farsz.
Uwagi:
po 100g na porcję prawdziwków i piersi z kurczaka
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4000/Paszteciki-krolowej