Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wywar 1.5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
jajko 1 sztuk
pieczarka 350 gramów
mąka 4 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
wino białe wytrawne 0.5 szklanek
pierś z kurczaka 100 gramówprawdziwek 100 gramów
ciasto francuskie 2 sztukWykonanie:Ciasto rozmrozić i rozwałkować. Foremką o średnicy 8-10 cm wyciąć krążki. Na krążkach znaczyć mniejsze krążki (6-8 cm.) Posmarować
białkiem i piec 15 minut w temp. 250 stopni.
Mięso i
grzyby ugotować w wywarze. Wyjąć pokroić i zalać
winem. Ćwiartki
pieczarek udusić na łyżce
masła. Z reszty
masła i
mąki przyrządzić zasmażkę, rozprowadzić
wywarem z gotowania
mięsa.Dodać
śmietanę,
żółtko,
mięso kurczaka,
grzyby sól i
pieprz.Z upieczonych krążków wyjąć odznaczone mniejsze kręgi. W otwory nałożyć farsz.Uwagi:po 100g na porcję
prawdziwków i
piersi z kurczakaAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: