ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet z kurczaka 150 gramówjajka 2 sztukcebula 1 sztukjabłko 1 sztukser aromatyczny 30 gramówmasło 2 łyżek deserowychśmietana 2 szklanekmąka 1 łyżek deserowychmasło 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Filety i jajka w skorupkach włóż do zimnego naczynia i gotuj w w średniej temperaturze aż będą gotowe. Ugotowane filety i jajka włóż do osobnego naczynia do ostudzenia.W ciepłym naczyniu podsmaż dobrze posiekaną cebulę. Pokrój wystudzone filety z kurczaka, zmiksuj z jajkami, jabłka obierz ze skórki, usuń nasiona i pokrój w ćwiartki.Przygotuj sos śmietanowy: podsmaż mąkę bez dodawania oliwy, zostaw do ostygnięcia, zmieszaj z masłem, dodaj ogrzaną kwaśną śmietanę i ubij. Zmieszaj wszystkie składniki, włóż je do miseczek (albo do stalowych uchwytów) polej sosem śmietanowym danie, posyp startym serem i włóż do piekarnika na 15-20 minut. Kiedy przekąska jest już gotowa , udekoruj pietruszką i podawaj.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: