ßßß Cookit - przepis na Gorąca przekąska bojarska

Gorąca przekąska bojarska

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z kurczaka 150 gramów
jajka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
jabłko 1 sztuk
ser aromatyczny 30 gramów
masło 2 łyżek deserowych
śmietana 2 szklanek
mąka 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Filety i jajka w skorupkach włóż do zimnego naczynia i gotuj w w średniej temperaturze aż będą gotowe. Ugotowane filety i jajka włóż do osobnego naczynia do ostudzenia.
W ciepłym naczyniu podsmaż dobrze posiekaną cebulę. Pokrój wystudzone filety z kurczaka, zmiksuj z jajkami, jabłka obierz ze skórki, usuń nasiona i pokrój w ćwiartki.
Przygotuj sos śmietanowy: podsmaż mąkę bez dodawania oliwy, zostaw do ostygnięcia, zmieszaj z masłem, dodaj ogrzaną kwaśną śmietanę i ubij. Zmieszaj wszystkie składniki, włóż je do miseczek (albo do stalowych uchwytów) polej sosem śmietanowym danie, posyp startym serem i włóż do piekarnika na 15-20 minut. Kiedy przekąska jest już gotowa , udekoruj pietruszką i podawaj.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5930/Goraca-przekaska-bojarska