Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filet z kurczaka 150 gramów
jajka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
jabłko 1 sztuk
ser aromatyczny 30 gramów
masło 2 łyżek deserowych
śmietana 2 szklanek
mąka 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Filety i
jajka w skorupkach włóż do zimnego naczynia i gotuj w w średniej temperaturze aż będą gotowe. Ugotowane filety i
jajka włóż do osobnego naczynia do ostudzenia.W ciepłym naczyniu podsmaż dobrze posiekaną
cebulę. Pokrój wystudzone
filety z kurczaka, zmiksuj z
jajkami,
jabłka obierz ze skórki, usuń nasiona i pokrój w ćwiartki.Przygotuj sos
śmietanowy: podsmaż
mąkę bez dodawania
oliwy, zostaw do ostygnięcia, zmieszaj z
masłem, dodaj ogrzaną kwaśną
śmietanę i ubij. Zmieszaj wszystkie składniki, włóż je do miseczek (albo do stalowych uchwytów) polej sosem
śmietanowym danie, posyp
startym serem i włóż do piekarnika na 15-20 minut. Kiedy przekąska jest już gotowa , udekoruj
pietruszką i podawaj.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: