ßßß Cookit - przepis na Pieczeń cielęca z szynką pod beszamelem

Pieczeń cielęca z szynką pod beszamelem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
cielęcina 500 gramów
szynka, plastry 200 gramów
ziemniaki 3 sztuk
masło 30 gramów
mąka 30 gramów
żółtka 2 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso oprószyć solą oraz pieprzem i upiec do miękkości. Ostudzone mięso pokroić w plastry. Układać w żaroodpornym naczyniu, przekładając plastrami szynki.
Sos: wymieszać śmietanę, żółtka, mąkę, masło i sok z cytryny, posolić.
Z obu stron mięsa ułożyć wydrążone ziemniaki, zalać sosem i upiec w bardzo gorącym piekarniku.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5233/Pieczen-cieleca-z-szynka-pod-beszamelem