ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegocielęcina 500 gramówszynka, plastry 200 gramówziemniaki 3 sztukmasło 30 gramówmąka 30 gramówżółtka 2 sztukśmietana 0,5 szklaneksok z cytryny 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso oprószyć solą oraz pieprzem i upiec do miękkości. Ostudzone mięso pokroić w plastry. Układać w żaroodpornym naczyniu, przekładając plastrami szynki.Sos: wymieszać śmietanę, żółtka, mąkę, masło i sok z cytryny, posolić.Z obu stron mięsa ułożyć wydrążone ziemniaki, zalać sosem i upiec w bardzo gorącym piekarniku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: