Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
Filety z matiasa 5-6 sztuk
cebula 2-3 sztuk
por 2 sztuk
jabłka 2 sztuk
pietruszka 3 sztuk
marchew 4 sztuk
ziemniaki 3 sztuk
jajka 3 sztuk
majonez 1/2 szklanek
jogurt naturalny 150 mililitrów
szczypiorek 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Filety należy przez pół godziny namoczyć w wodzie, następnie odsączyć.
Pietruszkę i
marchewkę oskrobać, następnie ugotować w osolonej wodzie. Osobno ugotować
ziemniaki w mundurkach. Ostudzić je, obrać ze skórki.
Śledzie pokroić w kostkę,
cebulę i
pory w półkrążki, pozostałe warzywa oraz
jaja zetrzeć na tarce o dużych oczkach( w tym obrane
jabłka). W szklanej salaterce układac warstwami
cebulę,
jabłko,
matiasy,
ziemniaki,
por,
pietruszkę,
jaja,
marchew. Przyprawić do smaku pamiętając, by nie przesadzić z
solą. Kolejnym etapem jest przygotowanie sosu.
Majonez mieszamy z
jogurtem, przyprawami i częścią posiekanego
szczypiorku. Tak przygotowanym sosem polać
sałatkę oraz posypać pozostałym
szczypiorkiem. Smacznego!Autor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybSałatkiWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: