ßßß Cookit - przepis na Ryba smażona z ogórkami

Ryba smażona z ogórkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z ryby morskiej 40 dekagramów
ogórek 3 sztuk
cebula 1 sztuk
koperek według uznania
olej 5 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
curry według uznania
skórka z cytryny 1 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
jogurt naturalny 1 sztuk
majonez 1 łyżek stołowych
szczypiorek 2 łyżek stołowych
sok cytrynowy zagęszczony według uznania
Wykonanie:
Rybę opłukać, pokroić na małe kawałki. Oprószyć solą i curry. Skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 10 minut do lodówki. Usmażyć na połowie oleju. Cebulę obrać, drobno posiekać. Podsmażyć na reszcie oleju. Ogórki obrać, pokroić w grube kawałki, podsmażyć razem z cebulą. Połączyć z rybą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać skórką z cytryny i posiekanym koperkiem. Jogurt wymieszać z majonezem i szczypiorkiem, doprawić do smaku tabasco, solą i sokiem z cytryny. Podawać razem z rybą i ogórkami.
Uwagi:
mały jogurt naturalny, szczypiorek posiekany
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2008/Ryba-smazona-z-ogorkami