Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
filet z ryby morskiej 40 dekagramów
ogórek 3 sztuk
cebula 1 sztuk
koperek według uznania
olej 5 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
curry według uznania
skórka z cytryny 1 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
jogurt naturalny 1 sztuk
majonez 1 łyżek stołowych
szczypiorek 2 łyżek stołowych
sok cytrynowy zagęszczony według uznaniaWykonanie:
Rybę opłukać, pokroić na małe kawałki. Oprószyć
solą i
curry. Skropić
sokiem z cytryny. Odstawić na 10 minut do lodówki. Usmażyć na połowie
oleju.
Cebulę obrać, drobno posiekać. Podsmażyć na reszcie
oleju.
Ogórki obrać, pokroić w grube kawałki, podsmażyć razem z
cebulą. Połączyć z
rybą, przyprawić do smaku
solą i
pieprzem. Posypać
skórką z cytryny i posiekanym
koperkiem.
Jogurt wymieszać z
majonezem i
szczypiorkiem, doprawić do smaku
tabasco,
solą i
sokiem z cytryny. Podawać razem z
rybą i
ogórkami.Uwagi:mały
jogurt naturalny,
szczypiorek posiekanyPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: