ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobakłażan 2 sztukmięso mielone wołowe 350 gramówcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkinatka pietruszki 1 pęczekbiałka 2 sztukpomidory krojone 1 puszkaoregano 1 łyżek deserowycholiwa 3 łyżek stołowychpapryka mielona słodka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte bakłażany pokroić wzdłuż na plastry brubości 1 cm. Oczyszczoną cebulę i czosnek oraz opłukana, osuszona natke posiekać. Cebule i czosnek podsmazyć na 2 łyżkach oliwy, dodać mięso, mieszając, dusić 10 minut. Zdjąć z ognia, wymieszac z natką, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.Plastry bakłażana zanurzać w rozkłóconych białkach i smażyć minute z każdej strony. Pomidory wymieszać z łyżką oliwy i oregano. Na plastrach bakłażana położyć farsz, zrolować i z piąć wykałaczką. Na dno naczynia żaroodpornego przełożyć pomidory, a na nich położyć roladki. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: