ßßß Cookit - przepis na Ryba z piekarnika

Ryba z piekarnika

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filety ryby morskiej 850 gramów
mleko 2 szklanek
mąka 3 łyżek stołowych
olej według uznania
piwo jasne 1 szklanek
śmietana 0,5 szklanek
żółtka 3 sztuk
cukier 1,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte ryby zalać mlekiem, oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na 2,5 godziny.
Osuszone obtoczyć w mące i usmażyć z obu stron na oleju. Wymieszać piwo ze śmietaną i podgrzać. Cały czas ubijając rózgą, powoli wlewać je do utartych z cukrem żółtek.
W żaroodpornym naczyniu ułożyć ryby, zalać sosem i zapiekać ok. 18 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Uwagi:
Ryba morska: dorsz, flądra, śledź.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11285/Ryba-z-piekarnika