Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
podroby z
indyka 500 gramów
włoszczyzna 200 gramów
czosnek 2 ząbki
żelatyna 1 łyżek stołowych
ziele angielskie 3 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
natka pietruszki 4 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Podroby oczyścić i umyć.
Włoszczyznę obrać, umyć i wraz z
mięsem,
zielem angielskim oraz listkiem włożyć do garnka i zalać 1,5 lita
wody, posolić i gotować ok. 1 godz.aż
podroby będą miękkie. 15 minut przed końcem gotowania włożyć
czosnek. Miękkie
mięso wyjąć, ostudzić, obrać z kości i pokroić na kawałki.
Wywar przecedzić.
Marchew pokroić w drobną kostkę ( część odłożyć do przybrania).
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej przegotowanej
wody, rozpuścić w ciepłym wywarze, , doprawić
solą i
pieprzem.
Mięso i
marchew połączyć z
wywarem. Na dnie salaterek ułożyć gałązki
natki pietruszki.
Galaretkę rozlać do salaterek i wstawić do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: