ßßß Cookit - przepis na Galaretka z indyka

Galaretka z indyka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
podroby z indyka 500 gramów
włoszczyzna 200 gramów
czosnek 2 ząbki
żelatyna 1 łyżek stołowych
ziele angielskie 3 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
natka pietruszki 4 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Podroby oczyścić i umyć. Włoszczyznę obrać, umyć i wraz z mięsem, zielem angielskim oraz listkiem włożyć do garnka i zalać 1,5 lita wody, posolić i gotować ok. 1 godz.aż podroby będą miękkie. 15 minut przed końcem gotowania włożyć czosnek. Miękkie mięso wyjąć, ostudzić, obrać z kości i pokroić na kawałki. Wywar przecedzić. Marchew pokroić w drobną kostkę ( część odłożyć do przybrania). Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej przegotowanej wody, rozpuścić w ciepłym wywarze, , doprawić solą i pieprzem. Mięso i marchew połączyć z wywarem. Na dnie salaterek ułożyć gałązki natki pietruszki. Galaretkę rozlać do salaterek i wstawić do lodówki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3453/Galaretka-z-indyka