Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
fasola czarna 20 dekagramów
seler 1 sztuk
jabłko 2 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
olej tłoczony na zimno 1 łyżek stołowychtahini 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Ugotować do miękkości
fasolę. Odlać
wodę. Oczyścić
jabłka i
seler. Zetrzeć
seler i
jabłka na tarce i szybko, aby
jabłka nie ściemniały, przełożyć do salaterki, wymieszać dodając
sok z cytryny i
olej. Dodać
fasolę i tahinę, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku
solą i
pieprzem, ewentualnie innymi
ziołami np.
tymiankiem lub
melisą.Uwagi:Tahini to zmielone ziarno
sezamowe. Można je kupić w słoikach w wielu sklepach. Doskonale nadaje smak wielu potrawom.Jarzyny i Pasztety weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: