ßßß Cookit - przepis na Sałatka z czarnej fasoli

Sałatka z czarnej fasoli

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola czarna 20 dekagramów
seler 1 sztuk
jabłko 2 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
olej tłoczony na zimno 1 łyżek stołowych
tahini 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Ugotować do miękkości fasolę. Odlać wodę. Oczyścić jabłka i seler. Zetrzeć seler i jabłka na tarce i szybko, aby jabłka nie ściemniały, przełożyć do salaterki, wymieszać dodając sok z cytryny i olej. Dodać fasolę i tahinę, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem, ewentualnie innymi ziołami np. tymiankiem lub melisą.
Uwagi:
Tahini to zmielone ziarno sezamowe. Można je kupić w słoikach w wielu sklepach. Doskonale nadaje smak wielu potrawom.
Jarzyny i Pasztety weg.
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/818/Salatka-z-czarnej-fasoli