Wykonanie
« Dwie
pomaranczowe konfituryHiszpanskie magdalenas »Dla 4 sob:400 g czerwonych burakow2 kwasne
jablkakawalek
chrzanu (ok 30 g) lub lyzka
chrzanu gotowego startego ze sloika3 lyzki
oleju z orzechow wloskich1 lyzka
soku z cytrynysol,
pieprzorzechy wloskie do posypania na wierzchu (ok. 50 g)
Buraki wyszorowac, ugotowac do miekkosci w mundurkach w osolonej wodzie. Wystudzic, zetrzec na tarce jarzynowej.
Jablka obrac i zetrzec na tarce jarzynowej, skropic
sokiem z cytryny.
Buraki i
jablka wymieszac ze statym
chrzanem oraz
olejem, posolic i popierzyc do smaku, odstawic na 20 minut. Nastepnie ponownie wymieszac i posypac na wierzchu siekanymi
orzechami wloskimi.
Przepis z. "Meine gute Landküche" nr 9/10/2014Polecam :)środa, 29 października 2014, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »