ßßß Cookit - przepis na Surowka z burakow i jablek

Surowka z burakow i jablek

nazwa

Wykonanie

« Dwie pomaranczowe konfitury
Hiszpanskie magdalenas »
Dla 4 sob:
400 g czerwonych burakow
2 kwasne jablka
kawalek chrzanu (ok 30 g) lub lyzka chrzanu gotowego startego ze sloika
3 lyzki oleju z orzechow wloskich
1 lyzka soku z cytryny
sol, pieprz
orzechy wloskie do posypania na wierzchu (ok. 50 g)
Buraki wyszorowac, ugotowac do miekkosci w mundurkach w osolonej wodzie. Wystudzic, zetrzec na tarce jarzynowej. Jablka obrac i zetrzec na tarce jarzynowej, skropic sokiem z cytryny. Buraki i jablka wymieszac ze statym chrzanem oraz olejem, posolic i popierzyc do smaku, odstawic na 20 minut. Nastepnie ponownie wymieszac i posypac na wierzchu siekanymi orzechami wloskimi.
Przepis z. "Meine gute Landküche" nr 9/10/2014
Polecam :)
środa, 29 października 2014, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2014/10/Surowka-z-burakow-i-jablek.html