Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanekbłyskawiczne
płatki owsiane 3 szklanek
czekolada gorzka 100 gramów
masło 2 łyżek stołowych
jajka 2 - 3 sztuk
cukier 1,5 szklanek
olej 0,5 szklanek
aromat waniliowy według uznania
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól 0,5 łyżek deserowych
orzechy włoskie 1 szklanekWykonanie:W garnuszku ustawionym na naczyniu z wrzącą
wodą roztopić
czekoladę. W misce utrzeć
masło, wymieszać z
żółtkami utartymi z
cukrem,
olejem, ostudzoną
czekoladą i
aromatem waniliowym. Na końcu delikatnie połączyć całość z pianą z
białek.Wymieszać
mąkę z
proszkiem do pieczenia i
sola, wsypać do miski z utartym
kremem czekoladowym, dodać
płatki i
orzechy, porządnie wymieszać. Nabierać łyżeczką czubate porcje ciasta i kłaść je na blachę wyścieloną pergaminem w odstępach 5-centymetrowych. Piec 15-20 min w 180 stopniach. Jasno brązowe
ciasteczka przełożyć na talerz, gdy przestygną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: