ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1,5 szklanekbłyskawiczne płatki owsiane 3 szklanekczekolada gorzka 100 gramówmasło 2 łyżek stołowychjajka 2 - 3 sztukcukier 1,5 szklanekolej 0,5 szklanekaromat waniliowy według uznaniaproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychsól 0,5 łyżek deserowychorzechy włoskie 1 szklanekWykonanie:W garnuszku ustawionym na naczyniu z wrzącą wodą roztopić czekoladę. W misce utrzeć masło, wymieszać z żółtkami utartymi z cukrem, olejem, ostudzoną czekoladą i aromatem waniliowym. Na końcu delikatnie połączyć całość z pianą z białek.Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i sola, wsypać do miski z utartym kremem czekoladowym, dodać płatki i orzechy, porządnie wymieszać. Nabierać łyżeczką czubate porcje ciasta i kłaść je na blachę wyścieloną pergaminem w odstępach 5-centymetrowych. Piec 15-20 min w 180 stopniach. Jasno brązowe ciasteczka przełożyć na talerz, gdy przestygną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: