ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilet z łososia 4 sztuksok z cytryny 2 łyżek stołowychsól według uznaniaszparagi zielone 1 pęczekoliwa 2 łyżek stołowychmasło 100 gramówżółtka 5 sztukbulion 125 mililitrówwino białe wytrawne 125 mililitrówocet winny 1 łyżek deserowychcytryna 0,5 sztukgałka muszkarołowa według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Filety opłukać, osuszyć i skropić sokiem z cytryny, posolić i odstawić na 30 minut do lodówki.Sos holenderski: miękkie masło utrzeć z żółtkami na puszystą masę. Do rondelka wlać bulion (może być z kostki) z winem i umieścić naczynie w wodnej kąpieli. Ubijać sos dodając po łyżce żółtka utarte z masłem. Doprawić octem, sokiem z cytryny, gałką, solą oraz pieprzem. Oczyszczone szparagi włożyć do osolonego wrzątku i gotować 12 minut, osączyć. Rybę usmażyć na oliwie po 4 minuty z każdej strony i przełożyć na talerz. Na wierzchu ułożyć szparagi i polać sosem. Udekorować ziołami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z RybSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: