ßßß
SKŁADNIKI (dla 4 osób1 porcja ok. 375 kcal)600 g fileta z łososia bez skórypęczek zielonych szparagów2 łyżki tartego parmezanuoliwa z oliweksólpieprz cytrynowysok z cytrynyPRZYGOTOWANIEŁososia dzielimy na 4 kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą.Odłamujemy zdrewniałe części szparagów i obieramy obieraczką do warzyw do 1/3 wysokości warzyw. Skrapiamy oliwą. Grillujemy łososia i szparagi ze wszystkich stron po kilka minut.Od razu podajemy - szparagi posypujemy parmezanem. Pyszne, zdrowe danie gotowe :)Smacznego :)
Do tego dania wyśmienicie pasują inne grillowane warzywa - cukinia, papryka, pomidorki koktajlowe :)1 porcja łososia ze szparagami i parmezanem - ok. 375 kcal w tym: białko - 33,1 g, tłuszcz - 26.5 g, węglowodany - 3g, błonnik - 1,2 gZapraszam na funpage na FB oraz Instagram