ßßß
Scroll down for recipe in English(4 porcje)Składniki:500 g zielonych szparagów, umytych i z przyciętymi zdrewniałymi końcami2 ząbki czosnku, obrane i przeciśnięte przez praskę3-4 łyżki startego parmezanu2-3 łyżki oliwy z oliweksól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Przygotowane szparagi umieść w dużej misce i bardzo dokładnie wymieszaj z resztą składników.Na średnim ogniu rozgrzej patelnię lub patelnię grillową. Umieść na niej szparagi , przykryj i smaż przez około 5 minut, często obracając aby się nie przypaliły.Smacznego!
English versionParmesan and garlic asparagus(4 servings)Ingredients:500 g green asparagus, washed and trimmed2 garlic cloves, peeled and pressed or minced3-4 tablespoons grated Parmesan cheese2-3 tablespoons olive oilsalt and pepper to tastePreparation:Place asparagus in a large bowl toss with all the rest of ingredients until well-coated.Heat pan or grill pan on medium heat and add asparagus spears. Cover and cook for about 5 minutes, turning from time to tome to prevent them from burning.Enjoy!
Share the post "Szparagi z czosnkiem i parmezanem / Parmesan and garlic asparagus"


