ßßß Cookit - przepis na Żurek małopolski

Żurek małopolski

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wywar z mięsa i włoszczyzny 2,5 litrów
zakwas na żur 500 mililitrów
kiełbasa biała 500 gramów
ser biały 500 gramów
jajka 10 sztuk
czosnek 1 ząbki
śmietana 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wywar przecedzić, wlać zakwas, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, włoszczyznę z wywaru oraz ew. pokrojone mięso. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dodać zmiażdżony czosnek. Zupę zagotować i zaprawić śmietaną. Włożyć pokrojony w kostkę ser oraz ćwiartki jajek ugotowanych na twardo.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Makaronem
Potrawy z serem
Wielkanoc
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11151/Zurek-malopolski