Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wywar z
mięsa i
włoszczyzny 2,5 litrówzakwas na żur 500 mililitrów
kiełbasa biała 500 gramów
twaróg 500 gramów
jajka 10 sztuk
czosnek 1 ząbki
śmietana 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wlać zakwas do przecedzonego
wywaru lub
wody z kostkami rosołowymi, dodać pokrojoną w kostkę
kiełbasę i ew.
mięso oraz
włoszczyznę z
wywaru. Włożyć pokrojony
biały ser i ćwiartki
jajek ugotowanych na twardo. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem, dodać zmiażdżony
czosnek. Zagotować zupę i zaprawić
śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: