ßßß Cookit - przepis na Pstrąg w liściach kapusty

Pstrąg w liściach kapusty

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pstrągi sprawione 4 sztuk
kapusta 1 sztuk
pomidory 4 sztuk
cebula 2 sztuk
limonka 2 sztuk
masło 50 gramów
zioła 4 łyżek stołowych
rozmaryn 4 gałązki
czosnek 4 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Małą główkę opłukanej kapusty włożyć na 7 minut do posolonego wrzątku, osączyć i przestudzić.
Zdjąć 8 liści, wyciąć najgrubsze nerwy i posmarować masłem.
Oczyszczonego, osuszonego pstrąga na zewnątrz i w środku skropić sokiem z limonki. Oprószyć sola oraz pieprzem i odłożyć na 5 minut. Oczyszczona cebule oraz umyte pomidory pokroić w grube plastry. Do środka każdego pstrąga włożyć plasterki pomidora, cebuli oraz gałązkę rozmarynu, a także plasterki czosnku. Każdą z ryb ułożyć na 2-3 liściach kapusty. Położyć kawałki masła i zawinąć w folie aluminiową. Piec ok. 30 minut w 200 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11136/Pstrag-w-lisciach-kapusty