Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pstrągi sprawione 4 sztuk
kapusta 1 sztuk
pomidory 4 sztuk
cebula 2 sztuk
limonka 2 sztuk
masło 50 gramów
zioła 4 łyżek stołowych
rozmaryn 4 gałązki
czosnek 4 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Małą główkę opłukanej
kapusty włożyć na 7 minut do posolonego wrzątku, osączyć i przestudzić.Zdjąć 8 liści, wyciąć najgrubsze nerwy i posmarować
masłem.Oczyszczonego, osuszonego
pstrąga na zewnątrz i w środku skropić
sokiem z limonki. Oprószyć
sola oraz
pieprzem i odłożyć na 5 minut. Oczyszczona
cebule oraz umyte
pomidory pokroić w grube plastry. Do środka każdego
pstrąga włożyć plasterki
pomidora,
cebuli oraz gałązkę
rozmarynu, a także plasterki
czosnku. Każdą z ryb ułożyć na 2-3 liściach
kapusty. Położyć kawałki
masła i zawinąć w folie aluminiową. Piec ok. 30 minut w 200 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: