Wykonanie
Znakomite danie na wykwintną kolację dla dwojga - pieczony na grillu
pstrąg pysznie pachnący
koperkiem i
limonką.Składniki:2
pstrągilimonkapęczek
koperku2 ząbki
czosnku2 łyżki
masłasól,
pieprzPstrągi oskrobać, oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.Natrzeć
solą,
pieprzem i wyciśniętym
czosnkiem, nacieramy również w środku.Do środka każdej
ryby włożyć
koperek, plasterki
limonki, po łyżce
masła i odstawić na ok. 30 minut, żeby smaki mogły się przegryźć.Wstawić do rozgrzanego piekarnika z funkcją grillowania na 16 minut, po 8 minut na każdą ze stron. Można też usmażyć na patelni grillowej lub upiec na grillu. Ja piekę w piekarniku - mniej mycia :)