ßßß Cookit - przepis na Pstrąg pieczony na grillu z limonką i koperkiem

Pstrąg pieczony na grillu z limonką i koperkiem

nazwa

Wykonanie

Znakomite danie na wykwintną kolację dla dwojga - pieczony na grillu pstrąg pysznie pachnący koperkiem i limonką.
Składniki:
2 pstrągi
limonka
pęczek koperku
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
sól, pieprz
Pstrągi oskrobać, oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Natrzeć solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem, nacieramy również w środku.
Do środka każdej ryby włożyć koperek, plasterki limonki, po łyżce masła i odstawić na ok. 30 minut, żeby smaki mogły się przegryźć.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika z funkcją grillowania na 16 minut, po 8 minut na każdą ze stron. Można też usmażyć na patelni grillowej lub upiec na grillu. Ja piekę w piekarniku - mniej mycia :)
Źródło:http://tonajezyku.blogspot.com/2012/05/pstrag-pieczony-na-grillu-z-limonka-i.html