Wykonanie

"Nadejszła chwila na
pstrąga z grilla " - takie oto hasło można ostatnio usłyszeć w TV.Ja będąc w weekend u kuzyna, podpatrzyłem również fajny pomysł na
pstrąga z grilla, mianowicie
pstrąg faszerowany
masłem czosnkowym z
ziołami.Świeżego
pstrąga dostałem w Biedronce i nie pozostało nic innego jak go przygotować na pyszny i zdrowy obiad.

Składniki :
Pstrąg świeży4 ząbki
czosnku1 kostka
masłapietruszka zielonainne świeże
zioła wg upodobań
sól,
pieprz
Przygotowanie.1.
Pstrągi myjemy i za pomocą ręcznika papierowego suszymy.2.
Masło mieszamy z
czosnkiem przeciśniętym przez wyciskacz i
ziołami.3. Gotowe
masło nakładamy do środka
pstrąga i zamykamy za pomocą wykałaczek, bądź zaszywamy nicią.4.
Rybę z wierzchu nacinamy delikatnie, solimy,
pieprzymy i również troszeczkę smarujemy pozostałym
masłem, gdyż nie będzie nam przywierać do sreberka.5. Zawijamy w sreberko i na grillu po 15 min z każdej strony pieczemy.S M A C Z N E G O ! ! !