Wykonanie
Uwielbiam
kapustę pod każdą postacią a tą najbardziej. Moja mama kiedyś od czasu do czasu ją przyrządzała( ja też od czasu do czasu więc może dlatego tak za nią przepadam bo jeszcze mi się nie przejadła ). Świetna do
ziemniaków, ale można zajadać ją z
chlebem też rewelacyjnie smakuje :)
Składniki :Pół główki średniej świeżej
kapusty4-5 średnich
cebulpół kostki
masłasól,
pieprzMasło rozpuszamy w garnku.
Kapustę szatkujemy przekłądamy do miski.
Cebulę kroimy na krążki. Po roztopnieniu
masła ukłądamy w garnku na przemian
kapustę,
cebulę następnie znowu
kapustę i
cebulę aż do wyczerpania składników.Chwilę podsmażamy po czym całość dusimy do miękkości na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając aby
kapusta się nie przypaliła. Gdy
kapusta będzie miękka i nabierze złocistego koloru przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.Smacznego :)