ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 2 sztukcukier 100 gramówsól 1 szczyptamąka 40 gramówmąka ziemniaczana 10 gramówlikier o smaku whisky 2 łyżek stołowychtruskawki 500 gramówtwarożek 250 gramówserek mascarpone 250 gramówśmietana kremówka 250 gramówolejek migdałowy według uznaniacukier waniliowy 1 sztukŚmietan-fix 1 sztukpistacje według uznaniaWykonanie:Ubić białka na sztywno z solą i 50g cukru, dodać pojedynczo żółtka, wymieszane mąki i delikatnie połączyć. Ciasto przełożyć do średniej wielkości tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 15 minut w 175 stopniach na jasno zloty kolor, wystudzić. Biszkopt skropić likierem. 200g oczyszczonych truskawek pokroić w kostkę. Oba serki zmiksować z cukrem i kilkoma kroplami olejku. śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym i zagęszczaczem, połączyć z masą serową. Do szprycy nałożyć 6 łyżek kremu, a do pozostałego dodać pokrojone truskawki. Wyłożyć na biszkopt i wstawić na 30 minut do lodówki. Brzegi tortu ozdobić kleksami wyciśniętymi z masy serowej. 5 truskawek z szypułkami przekroić na pół, każdą połówkę ozdobić odrobina kremu i ułożyć na torcie. ciasto udekorować reszta truskawek i drobno posiekanymi pistacjami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: