ßßß
SKŁADNIKI:(ok 16-20 szt w zależności od wielkości foremek)250 g masła/margaryny200 g cukru1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią4 jajka250 g mąki2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli150 ml likieru waniliowego DalkowskiKREM:1/2 szkl śmietanki 30%125 g serka mascarpone1 łyżka cukru pudru30 ml likieru truskawkowego Dalkowski1. Masło/margarynę utrzeć z cukrem na puch.2. Dalej ucierając dodawać po jednym jajku.3. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Partiami dodawać do ciasta ciągle je miksując.4. Zmniejszyć obrot y, wlać adwokat i miksować jeszcze chwilkę do połączenia składników .5. Ciasto przełożyć do silikonowych lub papierowych papilotek na muffinki. Piec do suchego patyczka ok 25 - 30 w 1 8 0*C. Po upieczeniu odstawić na kratkę do całkowitego ostygnięcia.6. Śmietankę ubić na średnich obrotach, doda ć cukier i mascarpone i miksować jeszcze chwilę . Wlać likier truskawkowy i zmiksować jeszcze raz, szybko, do połączenia składników. Gotowym kremem ozdobić babeczki.
