ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomak 300 gramówpszenica 200 gramówmiód 200 gramówrodzynki 100 gramówmigdały 100 gramóworzechy 100 gramówwiśnie kandyzowane 100 gramówfigi 100 gramówśliwki suszone 100 gramówskórka pomarańczowa według uznaniaskórka cytrynowa 2 łyżek stołowychlaska wanili 0,5 sztukcytryna 1 sztukrum 50 gramówWykonanie:Pszenicę umyć i namoczyć na noc, gotować ok. 40 minut do miękkości, osaczyć. Mak sparzyć i zemleć dwukrotnie, wymieszać z ugotowana pszenicą, miodem i umytymi bakaliami skropionymi rumem. Przyprawić sokiem z cytryny i startą wanilią. Odstawić do lodówki pod przykryciem, na 30 minut. Przed podaniem kutię przełożyć do salaterek i podawać z ciasteczkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: