Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
kajzerka 1 sztuk
śmietanka 5 łyżek stołowych
rodzynki 50 gramów
migdały 50 gramów
wątróbki drobiowe 100 gramów
masło 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
boczek wędzony 250 gramów
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukaną, osuszoną
tuszkę oprószyć, na zewnątrz i od środka,
solą oraz
pieprzem. W
śmietance namoczyć
bułkę, a
rodzynki w wodzie.
Migdały posiekać. Oczyszczone z błon
wątróbki zmielić razem z
bułka.
Masło utrzeć z
żółtkiem i wymieszać z
wątróbka oraz
bułka. dodać
migdały, osączone
rodzynki i ubite na pianę
białko. Mieszając, doprawić do smaku
cukrem,
solą oraz
pieprzem. Masą napełnić
tuszkę, zszyć ją i ułożyć w formie. Wierzch obłożyć paskami
boczku (można przypiąć wykałaczkami). Piec 50 minut w 200 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: