ßßß Cookit - przepis na Kurczak w koszulce z boczku

Kurczak w koszulce z boczku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
kajzerka 1 sztuk
śmietanka 5 łyżek stołowych
rodzynki 50 gramów
migdały 50 gramów
wątróbki drobiowe 100 gramów
masło 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
boczek wędzony 250 gramów
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Opłukaną, osuszoną tuszkę oprószyć, na zewnątrz i od środka, solą oraz pieprzem. W śmietance namoczyć bułkę, a rodzynki w wodzie. Migdały posiekać. Oczyszczone z błon wątróbki zmielić razem z bułka. Masło utrzeć z żółtkiem i wymieszać z wątróbka oraz bułka. dodać migdały, osączone rodzynki i ubite na pianę białko. Mieszając, doprawić do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Masą napełnić tuszkę, zszyć ją i ułożyć w formie. Wierzch obłożyć paskami boczku (można przypiąć wykałaczkami). Piec 50 minut w 200 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10363/Kurczak-w-koszulce-z-boczku