ßßß Cookit - przepis na Faszerowane podudzia kurczaka

Faszerowane podudzia kurczaka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
podudzia kurczaka 6 sztuk
wieprzowina mielona 300 gramów
bułka czerstwa 0,5 sztuk
jajka 1 sztuk
masło 50 gramów
rodzynki 50 gramów
przyprawa do kurczaka według uznania
koperek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Z umytych, osuszonych podudzi delikatnie usunąć kości tak,żeby nie uszkodzić mięsa i skóry, a mięso oprószyć przyprawą do kurczaka. Farsz: namoczoną w wodzie bułkę odcisnąć i wymieszać z mielonym mięsem, jajkiem, stopionym masłem oraz wcześniej sparzonymi rodzynkami. Mieszając, doprawić do smaku pieprzem oraz solą.
Gotowym farszem napełnić miejsca po kościach w podudziach i zaszyć nicią bawełnianą, formując kształtne porcje. Przełożyć do natłuszczonej formy. Piec ok. 60 min w 180 stopniach. Podawać z frytkami oraz surówką z cykorii i mandarynek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7678/Faszerowane-podudzia-kurczaka