Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopodudzia
kurczaka 6 sztuk
wieprzowina mielona 300 gramów
bułka czerstwa 0,5 sztuk
jajka 1 sztuk
masło 50 gramów
rodzynki 50 gramów
przyprawa do kurczaka według uznania
koperek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z umytych, osuszonych podudzi delikatnie usunąć kości tak,żeby nie uszkodzić
mięsa i skóry, a
mięso oprószyć przyprawą do
kurczaka. Farsz: namoczoną w wodzie
bułkę odcisnąć i wymieszać z mielonym
mięsem,
jajkiem, stopionym
masłem oraz wcześniej sparzonymi
rodzynkami. Mieszając, doprawić do smaku
pieprzem oraz
solą.Gotowym farszem napełnić miejsca po kościach w podudziach i zaszyć nicią bawełnianą, formując kształtne porcje. Przełożyć do natłuszczonej formy. Piec ok. 60 min w 180 stopniach. Podawać z frytkami oraz surówką z
cykorii i
mandarynek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: