ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosznycle cielęce 8 sztukszynka wędzona, plastry 8 sztukcukinia 2 sztukmusztarda 1 łyżek stołowychbulion warzywny 1 szklanekśmietana 50 gramówwino wytrawne białe 25 mililitrówmakaron wstążki 300 gramówpieczarki 100 gramówolej 1 łyżek stołowychsos myśliwski w proszku 1 sztukmajeranek, gałązki według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umytą cukinię pokroić wzdłużna grube plastry, dwa plastry pokroić w drobną kostkę. Opłukane, osuszone sznycle lekko rozbić tłuczkiem. Z jednej strony posmarować musztardą, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kotleciku ułożyć plaster szynki, a na nim plaster cukinii. Zwinąć w grube roladki i spiąć drewnianymi szpileczkami. Obsmażyć w brytfance na rozgrzanym oleju. Zalać bilionem śmietaną i winem, przykryć i dusić 20 minut.Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedzić. Oczyszczone pieczarki pokroić na cienkie plasterki. Roladki wyjąć z wywaru, nie dopuścić do ostygnięcia. Wywar zagotować, dodać sos myśliwski w proszku, mieszając gotować 1 minutę. Do sosu ponownie włożyć roladki oraz połowę pieczarek, gotować 2 minuty.Gotowe zraziki posypać pozostałymi plasterkami pieczarek oraz pokrojoną w drobną kostkę cukinię.Potrawę podawać z makaronem, udekorowaną gałązkami świeżego majeranku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MakaronemPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30cudowne danie, znakomiteDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: