Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sznycle cielęce 8 sztuk
szynka wędzona, plastry 8 sztuk
cukinia 2 sztuk
musztarda 1 łyżek stołowych
bulion warzywny 1 szklanek
śmietana 50 gramów
wino wytrawne białe 25 mililitrów
makaron wstążki 300 gramów
pieczarki 100 gramów
olej 1 łyżek stołowychsos
myśliwski w proszku 1 sztuk
majeranek, gałązki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umytą
cukinię pokroić wzdłużna grube plastry, dwa plastry pokroić w drobną kostkę. Opłukane, osuszone sznycle lekko rozbić tłuczkiem. Z jednej strony posmarować
musztardą, oprószyć
solą i
pieprzem. Na każdym kotleciku ułożyć plaster
szynki, a na nim plaster
cukinii. Zwinąć w grube roladki i spiąć drewnianymi szpileczkami. Obsmażyć w brytfance na rozgrzanym
oleju. Zalać bilionem
śmietaną i
winem, przykryć i dusić 20 minut.
Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedzić. Oczyszczone
pieczarki pokroić na cienkie plasterki. Roladki wyjąć z
wywaru, nie dopuścić do ostygnięcia.
Wywar zagotować, dodać sos
myśliwski w proszku, mieszając gotować 1 minutę. Do sosu ponownie włożyć roladki oraz połowę
pieczarek, gotować 2 minuty.Gotowe zraziki posypać pozostałymi plasterkami
pieczarek oraz pokrojoną w drobną kostkę
cukinię.Potrawę podawać z
makaronem, udekorowaną gałązkami świeżego
majeranku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30cudowne danie, znakomiteDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: