ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegocienkie eskalopki cielęce 4 sztukmielona łopatka cielęca 300 gramówjajka 1 sztukśmietana gęsta 2 łyżek stołowychwino białe wytrawne 1 szklanekolej 4 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Do mięsa mielonego dodać jajko, połowę śmietany i cały czas mieszać łyżką, przyprawić solą i pieprzem.Na zwilżonej desce ułożyć płaty cielęciny. Spłaszczyć ich powierzchnię za pomocą noża kuchennego lub tasaka. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować farszem. Zrazy zrolować, obwinąć nicią kuchenną - nie naciągając jej zbyt mocno, aby nie przeciąć mięsa, bo spowoduje to wypływanie farszy w czasie duszenia. Zrazy obsmażyć na tłuszczu z obu stron. Zalać winem, dodać resztę śmietany i dusić pod przykryciem 45 minut. Podawać polane sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: