ßßß
Składniki:olej500 g wołowiny300 g pieczarek1 łyżeczka musztardysól, pieprz150 g śmietany3/4 szklanki kaszy jęczmiennej średniejGotujemy kaszę jęczmienną. Wołowinę kroimy na cienkie paski, pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Rozgrzewamy olej na patelni i dodajemy pokrojoną w paski wołowinę. Kiedy wołowina puści sok i lekko nam się podsmaży wrzucamy pieczarki i je obsmażamy. Dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy. Wlewamy śmietanę (jeżeli jest zbyt gęsta rozprowadzamy ją małą ilością wody) i ponownie dokładnie mieszamy. Gotujemy ok 3 minut doprawiając solą i pieprzem.Na patelnię dokładamy kaszę, mieszamy dokładnie i całość przekładamy do naczynia do zapiekania. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 10 minut.Podawać od razu z piekarnika aby kasza nie wchłoneła nam całego sosu.