ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegowołowina 600 gramówśliwki suszone 4 sztukmorele suszone 4 sztukwino białe wytrawne 1 szklanekszynka wędzona, plastry 4 sztukmąka 3 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychszalorki 4 sztukbulion warzywny 0,5 szklanekśmietana gęsta 100 mililitrówsól według uznaniapieprz według uznaniazioła prowansalskie według uznaniaWykonanie:Umyte suszone owoce zalać winem i odstawić na 1,5h. Mięso pokroić na 4 plastry, rozbić, posypać solą, pieprzem i ziołami. Na każdym plastrze mięsa ułożyć plaster szynki oraz po śliwce i moreli. Zwinąć zrazy, spiąć wykałaczkami i oprószyć mąką. Obsmażyć na rumiano na oleju. Podlać pozostałym po moczeniu winem. Dodać oczyszczone i posiekane szalotki oraz bulion. dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości (ok. 45 minut). Zrazy wyjąć, usunąć wykałaczki i ułożyć na talerzu. Sos zmiksować, wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku, podgrzać i polać nim zrazy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: