ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlety schabowe 6 sztukszynka wędzona 6 plastryszałwia suszona 4 listkówwino wytrawne 0,5 szklanekbulion warzywny 1 kostekmąka według uznaniaolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Lekko rozbite kotlety oprószyć pieprzem, solą i pokruszoną szałwią. na każdy położyć plaster szynki i zwinąć w roladki, pospinać wykałaczkami, obtoczyć w mące i zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, polać winem oraz kostką bulionową rozpuszczoną w pół szklanki wrzącej wody i dusić, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ryżem i surówką z kapusty kiszonej.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: