Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlety
schabowe 6 sztuk
szynka wędzona 6 plastry
szałwia suszona 4 listków
wino wytrawne 0,5 szklanek
bulion warzywny 1 kostek
mąka według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Lekko rozbite kotlety oprószyć
pieprzem,
solą i pokruszoną
szałwią. na każdy położyć plaster
szynki i zwinąć w roladki, pospinać wykałaczkami, obtoczyć w
mące i zrumienić na
oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, polać
winem oraz kostką
bulionową rozpuszczoną w pół szklanki wrzącej
wody i dusić, aż
mięso będzie miękkie. Podawać z
ryżem i surówką z
kapusty kiszonej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: