Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wołowe 500 gramów
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 6 ziarna
śliwki suszone 50 gramów
bulion wołowy 2 szklanekkromki
chleba razowego 2 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokropić w cienkie plastry i delikatnie rozbić z 2 stron. Natrzeć
solą,
pieprzem oraz rozgniecionym
zielem angielskim i odstawić na 30 minut do lodówki.Każdy plaster
mięsa obtoczyć w
mące i kłaść na rozgrzany na patelni
olej. Smażyć ok. 5 minut z obu stron i przełożyć do garnka. Zalać
bulionem wołowym, dodać
listek laurowy i drobno rozkruszony
chleb. Włożyć opłukane
śliwki i dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż
wołowina nabierze aromatu i kruchości. podawać z kopytkami lub
ziemniakami i
buraczkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: