ßßß Cookit - przepis na Bitki wołowe ze śliwkami

Bitki wołowe ze śliwkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wołowe 500 gramów
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 6 ziarna
śliwki suszone 50 gramów
bulion wołowy 2 szklanek
kromki chleba razowego 2 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokropić w cienkie plastry i delikatnie rozbić z 2 stron. Natrzeć solą, pieprzem oraz rozgniecionym zielem angielskim i odstawić na 30 minut do lodówki.
Każdy plaster mięsa obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć ok. 5 minut z obu stron i przełożyć do garnka. Zalać bulionem wołowym, dodać listek laurowy i drobno rozkruszony chleb. Włożyć opłukane śliwki i dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż wołowina nabierze aromatu i kruchości. podawać z kopytkami lub ziemniakami i buraczkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10039/Bitki-wolowe-ze-sliwkami