ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso wołowe 500 gramówliść laurowy 1 sztukziele angielskie 6 ziarnaśliwki suszone 50 gramówbulion wołowy 2 szklanekkromki chleba razowego 2 sztukolej 3 łyżek stołowychmąka 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokropić w cienkie plastry i delikatnie rozbić z 2 stron. Natrzeć solą, pieprzem oraz rozgniecionym zielem angielskim i odstawić na 30 minut do lodówki.Każdy plaster mięsa obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć ok. 5 minut z obu stron i przełożyć do garnka. Zalać bulionem wołowym, dodać listek laurowy i drobno rozkruszony chleb. Włożyć opłukane śliwki i dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż wołowina nabierze aromatu i kruchości. podawać z kopytkami lub ziemniakami i buraczkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: