Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
bulion drobiowy 2 litrów
piersi kurczaka 650 gramów
marchewka 1 sztuk
por 1 sztuk
liść laurowy 2 sztuk
ryż 75 gramów
jajka 3 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
natka piertruszki 1 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
masło 40 gramówWykonanie:Zagotować
bulion, włożyć
mięso, oczyszczoną
marchew,
por oraz
listki laurowe i gotować 30 minut na małym ogniu. Osobno ugotować
ryż. Gdy
mięso będzie miękkie, zupę przecedzić, a
mięso pokroić w kostkę. Ubić
białka na sztywną pianę, ubijając, dodawać kolejno po jednym
żółtku,
sok z cytryny i powoli ciepły
bulion. Podgrzewać, ale ostrożnie, żeby nie zagotować.
Ryż rozłożyć do filiżanek, pokrojone
mięso i zalać
bulionem. Udekorować
natką pietruszki, plasterkami
cytryny oraz wiórkami
masła.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: