ßßß Cookit - przepis na Zupa cytrynowa z kurczakiem

Zupa cytrynowa z kurczakiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion drobiowy 2 litrów
piersi kurczaka 650 gramów
marchewka 1 sztuk
por 1 sztuk
liść laurowy 2 sztuk
ryż 75 gramów
jajka 3 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
natka piertruszki 1 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
masło 40 gramów
Wykonanie:
Zagotować bulion, włożyć mięso, oczyszczoną marchew, por oraz listki laurowe i gotować 30 minut na małym ogniu. Osobno ugotować ryż. Gdy mięso będzie miękkie, zupę przecedzić, a mięso pokroić w kostkę. Ubić białka na sztywną pianę, ubijając, dodawać kolejno po jednym żółtku, sok z cytryny i powoli ciepły bulion. Podgrzewać, ale ostrożnie, żeby nie zagotować. Ryż rozłożyć do filiżanek, pokrojone mięso i zalać bulionem. Udekorować natką pietruszki, plasterkami cytryny oraz wiórkami masła.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11152/Zupa-cytrynowa-z-kurczakiem