ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoząbek czosnku 2 sztukkoperek 3 łyżek stołowychcebula 2 sztukmasło 3 łyżek stołowychogórek 3 sztukziemniak 2 sztukwoda 4 szklanekpieprz mielony 0.25 łyżek deserowychsok z cytryny 0.5 sztuklubczyk świeży 0.5 łyżek deserowychśmietana 1 szklaneknatka pietruszki według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Cebulę oraz czosnek zeszklić dodając koperek i masło. Ogórki obrać ze skórki, przepołowić i usunąć pestki. Pokroić w kawałki, włożyć do naczynia wraz z ziemniakami, marchewką, zalać gotującą się wodą, przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i lubczykiem i gotować pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Wyjąć warzywa łyżką cedzakową i zmiksować lub przetrzeć przez sitko, przełożyć do zupy, wlać śmietanę, zamieszać i powoli podgrzewać aż zupa będzie gorąca. Podawać z grzankami.Uwagi:Ząbek czosnku zetrzeć,obrane ziemniaki pokroić w kostkę, koperek i cebulę posiekać,ZupyZupy weg.Komentarze:Autor: ktosData: 2011-07-01jakie ogórki ???? takie do kiszenia czy długie jeśli obojętne ,ożna podac ilość w gramach ????Autor: kasiaData: 2010-10-16a marchewka to skąd?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: