ßßß Cookit - przepis na Zielony Garnek

Zielony Garnek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
zielony groszek 1 kilogramów
Młode Cebulki 8 sztuk
Zielone szparagi 8 sztuk
bób 1 szklanek
młode ziemniaki 12 sztuk
sałata 12 listków
Wywar z piersi drobiowej 2 szklanek
Natka Pietruszka 20 listków
oliwa z oliwek według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznania
Wykonanie:
Łuskany i myjemy groszek i bób.
Obieramy ze skórki i myjemy młodą cebulkę i szparagi, zachowując tylko ich zielone części.
Gotujemy szparagi w naczyniu zalewając je osolonym wrzątkiem.
Po ugotowaniu powinny być lekko twarde (al dente). Następnie chłodzimy je w wodzie z lodem i odsączamy. Podgrzewamy naczynie , wlewamy odrobinę oliwy z oliwek, zasmażamy młode kartofle na lekko złoty kolor, następnie dodajemy młode cebulki, bób, szparagi, zielony groszek i listki sałaty. Wszystko przysmażamy, następnie dolewamy wywar z drobiu i gotujemy pod przykryciem. Przed podaniem dodajemy do potrawy odrobinę mieszanki sałat, białego pieprzu, oliwę z oliwek i listki natki.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5814/Zielony-Garnek