Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
zielony groszek 1 kilogramów
Młode Cebulki 8 sztuk
Zielone szparagi 8 sztuk
bób 1 szklanek
młode ziemniaki 12 sztuk
sałata 12 listków
Wywar z piersi drobiowej 2 szklanek
Natka Pietruszka 20 listków
oliwa z oliwek według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznaniaWykonanie:Łuskany i myjemy
groszek i
bób.Obieramy ze skórki i myjemy
młodą cebulkę i
szparagi, zachowując tylko ich zielone części.Gotujemy
szparagi w naczyniu zalewając je osolonym wrzątkiem.Po ugotowaniu powinny być lekko twarde (al dente). Następnie chłodzimy je w wodzie z
lodem i odsączamy. Podgrzewamy naczynie , wlewamy odrobinę
oliwy z oliwek, zasmażamy
młode kartofle na lekko złoty kolor, następnie dodajemy
młode cebulki,
bób,
szparagi,
zielony groszek i listki
sałaty. Wszystko przysmażamy, następnie dolewamy
wywar z drobiu i gotujemy pod przykryciem. Przed podaniem dodajemy do potrawy odrobinę mieszanki
sałat,
białego pieprzu,
oliwę z oliwek i listki
natki.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: