Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Agnieszka KręglickaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)6 dużych
ziemniaków z cienką skórką2 łyżki
sosu sojowego1 łyżka
miodu2 łyżki
oliwysólgarść
grzybów świeżych lub mrożonych1
cebula pokrojona w kostkę2 łyżki
natki pietruszki1/2 szkl. kremówki2 łyżki
oliwysólpieprzZiemniaki z
grzybami - sposób przygotowania: Wymieszać wszystkie składniki i wysmarować sosem
ziemniaki. Piec w gorącym piekarniku, aż będą miękkie i rumiane. Przesmażyć na
oliwie oczyszczone
grzyby, dodać kremówkę, doprawić i dusić, aż
grzyby będą gęste. Dodać
natkę, wymieszać. Rozciąć
ziemniaki w poprzek, trochę wydrążyć środek i nałożyć w to miejsce
grzyby. Podgrzać w gorącym piekarniku.Duszone
ziemniaki z
serem cheddarMatki córkom
ziemniakami i
grzybami w
śmietanie, pieczeń peklowaną w jarzynach. Bronisława gotowała radośnie, z takim samym zapałem dania wyszukane i bardzo proste. Kiedy jej dzieci zaczęły podróżować, wprowadzała do menu potrawy ze świata - najpierw leczo,
sos winegret, szopską
sałatkę. Jej potrawy przepełnione byłyBlog tygodnia:
Trufla i jej kuchnia
"
Trufla i jej kuchnia" to jeden z najstarszych
polskich blogów kulinarnych. Jak wyglądały początki i odkrywanie kulinarnej blogosfery? Początek był zupełnie spontaniczny. Za oknem jesień, na polach ogniska palonych łęt. Pachniało pieczonymi
ziemniakami,
suszonymi grzybami . W kominku tlił