Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filet cielęcy 80 dekagramów
bułka tarta według uznania
czosnek 1 sztuk
oliwa 0.5 szklanek
cebula 1 sztuk
natka pietruszki 1 sztuk
jajko 2 sztuk
wino białe wytrawne 30 mililitrów
sól według uznaniaWykonanie:Filety rozbić, posolić, obtoczyć w
jaju i w
tartej bułce, podsmażyć w gorącej
oliwie. Gdy nabiorą złotawego koloru, przełożyć do garnka, a w pozostałej części
oliwy dusić siekaną
cebulę,
czosnek oraz nać
pietruszki. Podduszone warzywa włożyć z tłuszczem do garnka, w którym ułożono filety, postawić na ogniu, wlać
wino. Kiedy sos wyparuje, dolać dużą łyżkę rosołu i jeszcze raz dusić na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 12-15 min, aż
mięso będzie miękkie.Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: karolciaData: 2008-11-24miam
maiamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: