Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoshiitake 30 dekagramów
ryż 1 szklanek
woda 2 szklanek
marchew 2 sztuk
cebula 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
sos sojowy 0.5 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
papryka według uznania
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:
Marchew i
pietruszkę zetrzeć na tarce. Podsmażyć na
oleju. Zalać warzywa wrzącą
wodą, dodać
ryż i gotować aż do wsiąknięcia
wody w
ryż.
Grzyby pociąć na prostokąty i dodać do nich drobno posiekaną
cebule. Podsmażyć na
oleju, na końcu dodając
sos sojowy i
śmietanę. Gotować razem kilka minut.
Ryż połączyć z
grzybami, przyprawić do smaku i delikatnie wymieszać.Jarzyny i Pasztety weg.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: