ßßß Cookit - przepis na Risotto z shiitake

Risotto z shiitake

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
shiitake 30 dekagramów
ryż 1 szklanek
woda 2 szklanek
marchew 2 sztuk
cebula 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
sos sojowy 0.5 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
papryka według uznania
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce. Podsmażyć na oleju. Zalać warzywa wrzącą wodą, dodać ryż i gotować aż do wsiąknięcia wody w ryż. Grzyby pociąć na prostokąty i dodać do nich drobno posiekaną cebule. Podsmażyć na oleju, na końcu dodając sos sojowy i śmietanę. Gotować razem kilka minut. Ryż połączyć z grzybami, przyprawić do smaku i delikatnie wymieszać.
Jarzyny i Pasztety weg.
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2113/Risotto-z-shiitake