Szybko i bardzo smacznie. Pieczarki zebrały bardzo dobre notowania podczas obiadu i nie zostało nic do późniejszego podjadania :) I to chyba najlepsza rekomendacja :) Przepis z amuse-your-bouche.com .Składniki :1 łyżka oleju1 średnia cebula4 ząbki czosnku500 g pieczarek50 ml bulionu warzywnego ( u mnie woda )1 łyżeczka wędzonej paprykipieprz, sól2 łyżki kwaśnej śmietany ( użyłam kremówki )4 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki ( pominęłam )Pieczarki siekamy w talarki lub kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę ale również można drobno posiekać, cebulę również siekamy w kostkę.Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy pieczarki, czosnek i cebulę. Smażymy 5-10 minut aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy bulion, wędzoną paprykę, sól, pieprz i gotujemy kolejne 5 minut.Przed podaniem całość mieszamy ze śmietana i połową natki pietruszki. Pozostałą pietruszką posypujemy wierzch dania.Smacznego :)