Wykonanie
« Powrót  
CebulakiDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 1,5 szklanek
masło 60 gramów
margaryna 65g gramów
cukier 1 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
drożdże 50 gramów
sól 1 szczypta
mleko 0.50 szklanek
cebula 4 sztuk
pieprz 1 szczyptaWedeta według uznania
zioła prowansalskie według uznania
czosnek 1 ząbki
olej według uznaniaWykonanie:Ciasto: 1.
Drożdże pokruszyć, dodać do
mleka z
cukrem.2.
Mąkę przesiać , połączyć z
masłem,
margaryną,
solą , jakiem i rozproszonymi
drożdżami.3. Ciasto zagnieść i wstawić do lodówki na godzinę.
Cebulaki:1.
Cebule obrać, pokroić ( nie za drobno, żeby nie przypaliła się w piekarniku ) i zeszklić z przyprawami na
oleju ( ma być miękka, ale nie zarumieniona ).2. Z ciasta uformować krążki. Na środku ułożyć przygotowaną
cebulę.3. Piec ok.15 minut w nagrzanym do temp.180 stopni Celsjusza piekarniku.Uwagi:Podawać z
keczupem.Autor: amuletZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: karotkaData: 2009-04-29mnaimmDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: