ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoogórki zielone 1,2 kilogramówcebula 1 sztukmasło 1 łyżek stołowychbulion 400 mililitrówkoperek 1 pęczekśmietana 150 gramówmusztarda 3 łyżek stołowychzasmażka błyskawiczna 3 , 5 łyżek stołowychłosoś wędzony 300 gramówcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Obrane ogórki przekroić wzdłuż na połówki.Gniazda nasienne usunąć łyżeczką, a miąższ pokroić w grube plastry. Oczyszczona cebule pokroić w drobna kosteczkę i zeszklić w rondelku na maśle. Dodać ugorki i smażyć 1 minute, mieszając. doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Zalać gorącym bulionem i dusić pod przykryciem 5 minut.Opłukany, osączony koperek drobno posiekać. Gęstą, kwaśna śmietanę wymieszać z ostra musztardą i dodać do uduszonych ogórków. Dosypać zasmażkę, mieszając, ponownie wszystko zagotować. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Wymieszać z koperkiem oraz pokrojonym w kostkę łososiem.Potrawkę podawać z ziemniaczanym piure lub ryżem ugotowanym w odzie z dodatkiem białego wina.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoogórki zielone 1,2 kilogramówcebula 1 sztukmasło 1 łyżek stołowychbulion 400 mililitrówkoperek 1 pęczekśmietana 150 gramówmusztarda 3 łyżek stołowychzasmażka błyskawiczna 3 , 5 łyżek stołowychłosoś wędzony 300 gramówcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Obrane ogórki przekroić wzdłuż na połówki.Gniazda nasienne usunąć łyżeczką, a miąższ pokroić w grube plastry. Oczyszczona cebule pokroić w drobna kosteczkę i zeszklić w rondelku na maśle. Dodać ugorki i smażyć 1 minute, mieszając. doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Zalać gorącym bulionem i dusić pod przykryciem 5 minut.Opłukany, osączony koperek drobno posiekać. Gęstą, kwaśna śmietanę wymieszać z ostra musztardą i dodać do uduszonych ogórków. Dosypać zasmażkę, mieszając, ponownie wszystko zagotować. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Wymieszać z koperkiem oraz pokrojonym w kostkę łososiem.Potrawkę podawać z ziemniaczanym piure lub ryżem ugotowanym w odzie z dodatkiem białego wina.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: