ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobulion 1 litrówogórek 1 sztukkoperek 0,5 pęczeksok z cytryny 1 łyżek stołowychśmietana 150 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniałosoś wędzony 1 plastryWykonanie:Umyty duży ogórek zetrzeć na tarce (gruby plaster odłożyć do dekoracji). Opłukany, osaczony koperek posiekać. Do bulionu dodać ogórki oraz koperek i skropić sokiem cytrynowym. Gotować 30 minut. Wlać 3/4 śmietany, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Zupę podawać z kleksem śmietany i paskami łososia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobulion 1 litrówogórek 1 sztukkoperek 0,5 pęczeksok z cytryny 1 łyżek stołowychśmietana 150 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniałosoś wędzony 1 plastryWykonanie:Umyty duży ogórek zetrzeć na tarce (gruby plaster odłożyć do dekoracji). Opłukany, osaczony koperek posiekać. Do bulionu dodać ogórki oraz koperek i skropić sokiem cytrynowym. Gotować 30 minut. Wlać 3/4 śmietany, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Zupę podawać z kleksem śmietany i paskami łososia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: