Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion 1 litrów
ogórek 1 sztuk
koperek 0,5 pęczek
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
śmietana 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
łosoś wędzony 1 plastry
Wykonanie:
Umyty duży
ogórek zetrzeć na tarce (gruby plaster odłożyć do dekoracji). Opłukany, osaczony
koperek posiekać. Do
bulionu dodać
ogórki oraz
koperek i skropić
sokiem cytrynowym. Gotować 30 minut. Wlać 3/4
śmietany, mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Zupę podawać z kleksem
śmietany i paskami
łososia.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: