Wykonanie
            Pierwszy raz udało mi się kupić kwiaty nasturcji. Okazało się, że w smaku przypominają nieco 
rzeżuchę, są jednak od niej znacznie ładniejsze. Nie bardzo miałam ochotę na dodawanie kwiatów do sałatki - obawiałam się że ich smak gdzieś się zagubi. I tak powstał pomysł na małe, proste przystawki - niewiele składników, a efekt smaczny i efektowny. Polecam!

składniki (dla 2 osób)Faszerowane kwiaty nasturcji12 - 13 świeżych kwiatów nasturcji2 łyżki 
serka naturalnego Almette40 g 
wędzonego łososia, posiekanego1 łyżeczka 
kaparów - posiekanych1 łyżeczka 
soku z cytrynysól i 
pieprz do smaku
ogórkowe przystawki6 plasterków zielonego 
ogórka - ze skórką6 łyżeczek 
serka naturalnego Almette6 małych plasterków 
łososia wędzonegokoperek do posypaniaprzygotowanieFaszerowane kwiaty nasturcjiwymieszać 
ser z pozostałymi składnikami farszu ( 
kapary, 
łosoś, sok 
cytryny, 
sól i 
pieprz). Do kwiatów wkładać po łyżeczce farszu, 
płatki owijać wokoło.
ogórkowe przystawkiNa plasterku 
ogórka położyć łyżeczkę 
serka, posolić i popieprzyć, na to ułożyć plasterek 
łososia i kwiat nasturcji. Posypać 
koperkiem Smacznego!






